Телешко задушено по моряшки


Телешко задушено по моряшки

Рецепта за любителите на телешкото месо от vremezagotvene.bg.

Необходими продукти:

500 гр телешко месо

сол

2 1/2 с. л. масло

2 с. л. зехтин

2 глави лук

2 моркова

2-3 с.л. соев сос

400-500 мл бира

3 дафинови листа

кубче телешки бульон

1 с.л. черен пипер на зърна

300 мл вода

2 големи картофа

1/2 с.л. олио

2 с.л. брашно

за сервиране:

дебела филия хляб

масло за намазване

червен пипер

щипка сол

украсете:

с капки соев сос

чили сос по желание

поръсете с нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Сложете голям тиган с 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин да загрява. Нарежете месото на кубчета, осолете го и го сложете да се запържва. Добавете нарязания на едро лук.

Обелете и нарежете морковите, прибавете ги в тигана. Сипете соевия сос, бирата, дафиновия лист, черния пипер и бульончето. Долейте 300 мл вода, сложете и картофите. Захлупете, намалете огъня и оставете да къкри поне 20 мин.

В тиганче загрейте ½ с.л. масло с ½ с.л. олио. Запържете 2 с.л. брашно. Щом потъмнее, изсипете при задушеното, като бъркате.

Сервирайте с филия препечен хляб с масло.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама