Рецепта за любителите на телешкото месо от vremezagotvene.bg.
Необходими продукти:
500 гр телешко месо
сол
2 1/2 с. л. масло
2 с. л. зехтин
2 глави лук
2 моркова
2-3 с.л. соев сос
400-500 мл бира
3 дафинови листа
кубче телешки бульон
1 с.л. черен пипер на зърна
300 мл вода
2 големи картофа
1/2 с.л. олио
2 с.л. брашно
за сервиране:
дебела филия хляб
масло за намазване
червен пипер
щипка сол
украсете:
с капки соев сос
чили сос по желание
поръсете с нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете голям тиган с 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин да загрява. Нарежете месото на кубчета, осолете го и го сложете да се запържва. Добавете нарязания на едро лук.
Обелете и нарежете морковите, прибавете ги в тигана. Сипете соевия сос, бирата, дафиновия лист, черния пипер и бульончето. Долейте 300 мл вода, сложете и картофите. Захлупете, намалете огъня и оставете да къкри поне 20 мин.
В тиганче загрейте ½ с.л. масло с ½ с.л. олио. Запържете 2 с.л. брашно. Щом потъмнее, изсипете при задушеното, като бъркате.
Сервирайте с филия препечен хляб с масло.