Приготвянето на сирене у дома може да изглежда невъзможно, но далеч не е така. Освен, че е супер лесно, е и много вкусно.
Друго предимство е, че като го произвеждате сами, използвате по-малко мазнина, а съставките му са от неща, които всяка домакиня има в кухнята си.
Ето какво ви е необходимо:
1 ч.ч. обикновено кисело мляко
сок от половин лимон
1 литър прясно мляко
кръгла форма (за сиренето)
памучна кърпа
Вижте още: Жестока домашна ягодова лимонада
Начин на приготвяне:
Сложете прясното млякото в тенджера и го загрейте за около 15 минути.
Свалете го от котлона, добавете киселото мляко и лимоновия сок, разбъркайте бавно за няколко секунди и оставете да престои 3 часа.
След това го прецедете в друга тенджера, така че да отделите сиренето от суроватката.
Точно тази част, която е останала в кърпата, трябва да се сложи в кръглата форма и да се прибере в хладилника за 30 минути.
Следващата стъпка е да го извадите от хладилника, да го поръсите с малко сол и да го сложите отново в хладилника за 8 часа. След това вашето домашно сирене е готово за консумация.