Тази кето мусака с патладжан се превърна в истински хит. Освен, че е много вкусна, тя е супер подходяща за летните дни, когато е здравословно да се храним с по-леки храни.
Необходими продукти за мусаката с патладжан:
1 кг кайма
2 глави кромид лук
5 средно големи патладжани
черен пипер
сол - на вкус
6 броя домати
5 червени чушки
магданоз
олио
200 г кашкавал
Вижте още: Трябва да го опитате: Славянски гювеч със свинско
Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци се режат на колелца (патладжаните по дължина). В сгорещено олио задушете лука, прибавете и каймата заедно със сол и черен пипер.
В намазнена тава започнете да редите патладжани, отгоре кайма, отгоре кръгчета домати и чушки, поръсете с малко олио и подправки и редете така до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре завършете с патладжани. Поръсете ястието обилно с магданоз и сложете да се изпече в умерена фурна.
Веднага след като извадите мусаката от печката, наръсете с малко рендосан кашкавал и върнете за 5 минути да хване златист загар.