Този тарт е бърз, лесен и вкусен, всеки любител на течен шоколад ще хареса този десерт. Без яйца, без желатин и не изисква специални техники, блатът е направена с бисквитки, пълнежът е богат, гладък и супер вкусен.
Необходими продукти за тарта с течен шоколад:
За блата:
24 бисквитки Орео
6 супени лъжици (90 г) масло, разтопено
За плънката:
1/4 чаша (60 мл) сладкарска сметана
4 супени лъжици (30 г) царевично нишесте (царевично брашно)
3/4 чаша + 1 супена лъжица (250 г) течен шоколад
1½ чаши (360 мл) сладкарска сметана
1/4 чаена лъжичка сол
малини или други горски плодове за украса
какао за поръсване
Вижте още: Тарта с праскови и бадеми
Начин на приготвяне:
В кухненски робот или на ръка натрошете бисквитките на фини трохи. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато се комбинират. Притиснете сместа към дъното и нагоре по стените на 23-сантиметрова форма за тарт. Оставете в хладилник, докато приготвяте плънката.
В малка купа смесете 1/4 чаша (60 мл) сладкарска сметана и царевично нишесте. Заделете.
В средно голяма тенджера смесете течния шоколад, сол и сметана (360 мл). Поставете на слаб до среден огън, докато се разтопят и комбинират. Когато течният шоколад се разтопи и сместа заври, добавете сместа с царевично нишесте, гответе на среден огън, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Около 5-6 минути.
Изсипете плънката върху кората.
Охладете за поне 4 часа или докато стегне. Поръсете с какао и украсете с пресни малини.
Вижте още: Шоколадово-карамелен тарт с морска сол