Тарт с течен шоколад БЕЗ печене


Тарт с течен шоколад БЕЗ печене
Снимка: iStock

Този тарт е бърз, лесен и вкусен, всеки любител на течен шоколад ще хареса този десерт. Без яйца, без желатин и не изисква специални техники, блатът е направена с бисквитки, пълнежът е богат, гладък и супер вкусен. 

Необходими продукти за тарта с течен шоколад:

За блата:

24 бисквитки Орео

6 супени лъжици (90 г) масло, разтопено

За плънката:

1/4 чаша (60 мл) сладкарска сметана

4 супени лъжици (30 г) царевично нишесте (царевично брашно)

3/4 чаша + 1 супена лъжица (250 г) течен шоколад

1½ чаши (360 мл) сладкарска сметана

1/4 чаена лъжичка сол

малини или други горски плодове за украса

какао за поръсване

Вижте още: Тарта с праскови и бадеми

Начин на приготвяне:

В кухненски робот или на ръка натрошете бисквитките на фини трохи. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато се комбинират. Притиснете сместа към дъното и нагоре по стените на 23-сантиметрова форма за тарт. Оставете в хладилник, докато приготвяте плънката.

В малка купа смесете 1/4 чаша (60 мл) сладкарска сметана и царевично нишесте. Заделете.

В средно голяма тенджера смесете течния шоколад, сол и сметана (360 мл). Поставете на слаб до среден огън, докато се разтопят и комбинират. Когато течният шоколад се разтопи и сместа заври, добавете сместа с царевично нишесте, гответе на среден огън, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Около 5-6 минути.

Изсипете плънката върху кората. 

Охладете за поне 4 часа или докато стегне. Поръсете с какао и украсете с пресни малини.

Вижте още: Шоколадово-карамелен тарт с морска сол

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама