Закупеното от магазина пилешко месо е много по-различно от домашното. Но всеки има възможност да си набави месо от домашно отгледани птици. Но всеки може да изпълни тези 3 лесни и прости стъпки, които гарантират изчистване на месото от всички добавки и хормони в него.
1. Отстраняване на кожата и мазнините преди готвене
Не забравяйте, че най-много "химия" се съдържа в кожата и мазнините на пилешкото, така че те трябва да бъдат отстранени преди готвене.
2. Накисване на пилешкото в сол и оцет
Пилето се накисва в сол и оцет за няколко часа, след което се сварява. Накиснатото със сол пилешко месо не е необходимо да се осолява по време на готвене.
6 ГРУБИ ГРЕШКИ ПРИ ГОТВЕНЕТО НА ПИЛЕШКО МЕСО
3. Варене на пилешкото месо в подсолена вода
Преди да сготвите пилешкото е добре да го залеете с подсолена вода. Сложете тенджерата на котлона и я оставете там до кипене. След като заври, първият бульон трябва да се изхвърли и след това месото да се сготви според рецептата. Солта ще изчисти напълно всички вредни добавки от пилешкото. Във водата, в която го варите, може да добавите не само сол, но и оцет, особено ако месото не мирише много добре.