Тайната на перфектните яйца на очи


Тайната на перфектните яйца на очи
Снимка: iStock

Много хора обичат да започват деня с яйца, тъй като това е не само вкусна, но и засищаща закуска. Ако обаче искате да направите перфектните яйца на очи, трябва да знаете тези трикове.

Необходими продукти за яйцата на очи:

1 супена лъжица зехтин

4 големи яйца от свободни кокошки

щипка чаена лъжичка морска сол

прясно смлян черен пипер, на вкус

Вижте още: Ето защо твърдо сварените яйца имат зелени жълтъци

Начин на приготвяне:

Поставете тигана си на среден до слаб огън и добавете достатъчно зехтин за готвене, за да покриете леко дъното на голям тиган с незалепващо покритие (около 1 супена лъжица).

Чукнете яйцата в тигана. Когато зехтинът стане по-горещ, ще видите, че започва да променя цвета на яйцата. Ако зехтинът започне да пръска, това е защото е твърде горещ, така че намалете котлона. Гответе, докато върховете на белтъците стегнат, но жълтъкът все още е течен.

Когато са готови, свалете съда от котлона и извадете яйцата с шпатула. Поставете в чиния и ги попийте с хартиени кърпи, за да премахнете излишната мазнина. Сервирайте върху препечен хляб – няма нужда да го намазнявате с масло – поръсете с морска сол и прясно смлян черен пипер.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама