Много хора обичат да започват деня с яйца, тъй като това е не само вкусна, но и засищаща закуска. Ако обаче искате да направите перфектните яйца на очи, трябва да знаете тези трикове.
Необходими продукти за яйцата на очи:
1 супена лъжица зехтин
4 големи яйца от свободни кокошки
щипка чаена лъжичка морска сол
прясно смлян черен пипер, на вкус
Вижте още: Ето защо твърдо сварените яйца имат зелени жълтъци
Начин на приготвяне:
Поставете тигана си на среден до слаб огън и добавете достатъчно зехтин за готвене, за да покриете леко дъното на голям тиган с незалепващо покритие (около 1 супена лъжица).
Чукнете яйцата в тигана. Когато зехтинът стане по-горещ, ще видите, че започва да променя цвета на яйцата. Ако зехтинът започне да пръска, това е защото е твърде горещ, така че намалете котлона. Гответе, докато върховете на белтъците стегнат, но жълтъкът все още е течен.
Когато са готови, свалете съда от котлона и извадете яйцата с шпатула. Поставете в чиния и ги попийте с хартиени кърпи, за да премахнете излишната мазнина. Сервирайте върху препечен хляб – няма нужда да го намазнявате с масло – поръсете с морска сол и прясно смлян черен пипер.