Тайната на най-вкусните тиквички по гръцки


Тайната на най-вкусните тиквички по гръцки
Снимка: iStock

Тези пържени тиквички обикновено се сервират като предястие в гръцките таверни. Следвайте тази лесна рецепта, за да направите този хрупкав чипс у дома.

Необходими продукти за тиквичките по гръцки

3 тиквички

1 чаша (150 г) универсално брашно

1 чаша (150 г) фино смляно брашно от грис

сол на вкус

сух риган на вкус

растително масло за пържене

купа със студена вода

подправки по желание: чесън на прах

Вижте още: Хрупкави тиквички, изчезват за секунди

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на филийки с дебелина 3 мм. Поръсете малко сол отгоре. Оставете настрана, докато направите брашненото покритие. Освен това изсипете олиото в дълбок тиган и го загрейте.

В плитка тава за печене смесете брашното от грис, универсалното брашно и една чаена лъжичка сол. Смесете заедно, за да се комбинират.

Тиквичките ще са отделили малко вода и това ще помогне на сместа от брашно да полепне по тях, така че не ги изсушавайте.

Сложете тиквичките в брашнената смес. Бързо потопете всеки резен от тиквичка във водата и изтръскайте излишното, след което внимателно пуснете в загрятото олио. Не препълвайте тигана или температурата на олиото ще падне и чипсът ще се намокри. Пържете до златисто.

С помощта на решетъчна лъжица извадете тиквичките и оставете излишното олио да се отцеди обратно в тигана. Поставете чипса върху тава, която е постлана с хартиени кърпи и овкусете със сол, риган, чесън на прах или подправки по ваш избор.

Сервирайте веднага с любимите си сосове.

Вижте още: Рецепта за запеканка с тиквички, приготвя се бързо

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама