Тези пържени тиквички обикновено се сервират като предястие в гръцките таверни. Следвайте тази лесна рецепта, за да направите този хрупкав чипс у дома.
Необходими продукти за тиквичките по гръцки
3 тиквички
1 чаша (150 г) универсално брашно
1 чаша (150 г) фино смляно брашно от грис
сол на вкус
сух риган на вкус
растително масло за пържене
купа със студена вода
подправки по желание: чесън на прах
Вижте още: Хрупкави тиквички, изчезват за секунди
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на филийки с дебелина 3 мм. Поръсете малко сол отгоре. Оставете настрана, докато направите брашненото покритие. Освен това изсипете олиото в дълбок тиган и го загрейте.
В плитка тава за печене смесете брашното от грис, универсалното брашно и една чаена лъжичка сол. Смесете заедно, за да се комбинират.
Тиквичките ще са отделили малко вода и това ще помогне на сместа от брашно да полепне по тях, така че не ги изсушавайте.
Сложете тиквичките в брашнената смес. Бързо потопете всеки резен от тиквичка във водата и изтръскайте излишното, след което внимателно пуснете в загрятото олио. Не препълвайте тигана или температурата на олиото ще падне и чипсът ще се намокри. Пържете до златисто.
С помощта на решетъчна лъжица извадете тиквичките и оставете излишното олио да се отцеди обратно в тигана. Поставете чипса върху тава, която е постлана с хартиени кърпи и овкусете със сол, риган, чесън на прах или подправки по ваш избор.
Сервирайте веднага с любимите си сосове.
Вижте още: Рецепта за запеканка с тиквички, приготвя се бързо