Съставката, която опитните домакини добавят при осоляване на сланината и тя винаги се топи в устата


Съставката, която опитните домакини добавят при осоляване на сланината и тя винаги се топи в устата
Снимка: iStock

Осолената сланина традиционно присъства в менюто на много българи през есента и зимата. Освен че е питателна, тя има отличен затоплящ ефект и това е основната причина да се консумира през есенно-зимния период.

На всеки е известно, че няма по-вкусна сланина от домашно осолената. Но само опитните домакини знаят какви съставки трябва да използват при нейното приготвяне, за да има не само перфектен вкус, но и да се топи в устата.

Една от съставките, които те използват, със сигурност ще ви изненада. Става въпрос за захарта. 

Защо опитните домакини добавят захар при осоляването на сланината?

Опитните домакини винаги използват захар при приготвянето на сланина. Благодарение на тази съставка тя става невероятно мека и буквално се топи в устата. Но в случая вкусът на захар не се усеща, когато е дозирана правилно.

За половин кг сланина са необходими 100 гр захар, като не се добавя към останалите съставки, а самостоятелно.

Сланината първо се нарязва на парчета и всяко от тях се поръсва със захар. След това продуктът се оставя в хладилника за 8-10 часа, след което всяко парче се измива старателно и се отстранява останалата влага.

 

Едва след изпълнението на тази процедура се пристъпва към стандартното осоляване на сланината според рецептата, която е избрана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама