Ако обичате комбинацията месо-плодове, трябва да пробвате тази рецепта от приятелите ни vremezagotvene.bg
Необходими продукти за 3 порции:
1 свинско бонфиле
1 голяма глава лук
4-5 сини сливи
4 стръка мащерка
сол
бял пипер
2 с. л. шамфъстък
½ с. л. зехтин
½ с. л. масло
щипка кафява захар
3 резена бекон
6 дребни лукчета
за соса:
1-2 с. л. цели ядки шамфъстък
1 с. л. масло
4 сини сливи
30-40 мл бренди за фламбиране
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци, сложете го да се запече на сух тиган. Добавете обезкостените и нарязани сливи, мащерката, сол, бял пипер, зехтина и маслото. Поръсете с кафявата захар, оставете леко да карамелизира.
Оформете филето като джоб. Овкусете със сол и пипер. Подредете резените бекон със застъпване, отгоре сложете филето. Изсипете плънката, завийте на руло и увийте във фолио. Сложете разполовените лукчета на дъното на тавичката и поставете отгоре рулото.
Сложете тиганче на котлона, запечете шамфъстъка. Добавете маслото и сливите, фламбирайте с брендито. Изключете котлона.
Сервирайте месото с печените лукчета и соса.