Свински котлети с праз и гъби


Свински котлети с праз и гъби

Необходими продукти:

1 кг котлети от младо прасенце

200 грама праз

300 грама кралски печурки

1 с.л. сушена манатарка смляна

1 с.л. соев сос

1 кафена чаша бяло вино

1 ч.ч. бульон

2 с.л. зехтин

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Котлетите се запържват добре от двете – първо половината и се изваждат и след това другата половина. Празът и гъбите също се задушават и котлетите се връщат обратно в тенджерата.

Добавят се всички подправки, соевия сос и виното и се оставят за няколко минути да се изпари алкохолът.

След това се прибавя бульона и се оставя за около 30 минути да къкри на слаб огън докато котлетите станат крехки и сочни.

Източник: merudia.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама