Ако обичате комбинацията сладко-солено, тази рецепта от vremezagotvene.bg със сигурност ще ви допадне.
Необходими продукти:
2 свински котлета
20 мл зехтин
черен пипер
сол
200 гр обезкостени череши
30 мл оризов оцет
½ с.л. соев сос
1 к.л. сусамово олио
корен джинджифил
за сервиране:
листа свежа салата
червена чушка
резени лимон
Начин на приготвяне:
Окрехкотете свинските пържоли от двете страни. Овкусете ги със сол и черен пипер. Срежете обезкостените череши на половинки. Изсипете ги в купа, прибавете 30 мл оризов оцет, ½ с.л. соев сос и 1 к.л. сусамово олио.
Обелете и нарежете парче корен от джинджифил първо на тънки листинцо , а след това на тънки ивички. Сипете ги в купата. Разбъркайте хубаво.Сложете тиган на котлона да загрява на максимална температура. Сипете 20 мл зехтин.Когато мазнината се сгорещи сложете котлетите. Веднага обърнете няколко пъти за побелее и да се запечата. Сложете капак на тигана. Извадете котлетите когато получат нужния ви загар, но не ги препържвайте, за да не изсъхнат.
В същия тиган сипете черешовата смес. Разбъркайте. Не пържете черешите, а леко ги сотирайте.
Сервирайте котлетите върху листа свежа салата.Поръсете със сотираните череши и сос. Украсете при желание с парченца червена чушка и резени лимон