Необходими продукти за 4 порции:
300 гр свинско месо (от врат)
5-6 големи червени чушки
3-4 глави лук
4 яйца
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на тънки парчета. Чушките и лукът на лентички. Подправете месото със сол и черен пипер. Задушете го в дълбок тиган с малко зехтин. Прехвърлете го в огнеупорен съд, подходящ за печене. В същия тиган задушете лука и чушките. Смесете ги с месото, поръсете с малко чубрица и сложете във фурната да се запече на 180 градуса Целзий.
След 30 минути, проверете с вилица дали месото е готово и ако е готово го извадете. Счупете яйцата, едно по едно от горе и върнете във фурната за около още 5 - 10 минути докато се запекат яйцата.
Източник: sundaybakeclub.com