Сурови боровинкови тарталети


Сурови боровинкови тарталети
Снимка: Ани Шакарян

Възползвайте се от сезона на пресните боровинки и си пригответе тези феерични, лилави бижута. Вкусно и здравословно.

Необходими продукти:

Продукти за основата:

80 г сурови бадеми

80 г сурово кашу

150 г сушени кайсии

2 с.л. кокосово масло

продукти за боровинковия крем:

150 г сурово кашу

5 с.л. пресни боровинки

3 с.л. кокосово масло

2 капки ванилова есенция

пресни боровинки за украса

Начин на приготвяне:

Накиснете ядките в две отделни купи. В едната бадемите и кашуто за основата, в другата само кашу за крема. Оставете ги така поне за час, след това хубаво ги изплакнете.

За да приготвите основата, сложете накиснатите и изплакнати бадеми и кашу в блендера, прибавете кокосовото масло и сушените кайсии, след което пасирайте с 2 с.л. вода до хомогенност.

Покрийте дъното и стените на намазани с малко кокосово масло форми за тарталетки, като разпределяте сместа с леко навлажнени пръсти. Охладете в хладилник.

Измийте блендера.

Сложете накиснатото кашу, кокосовото масло, ванилията и боровинките. Налейте 4 с.л. вода и пасирайте до гладкост. Ще се получи наситено лилав, боровинков крем. Ако е необходимо, добавете още малко вода до желаната гъстота.

Напълнете с него тарталетите, украсете ги с пресни боровинки и охладете за няколко часа преди поднасяне.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама