Това е едно десертно бижу - божествена сурова веган шоколадова торта с лешници и банани, без захар и брашно.
Необходими продукти:
Основа (блат):
50 кр безсолни крекери (кръглите оризовки са много подходящи)
80 гр сурови лешници
15 сочни обезкостени фурми
2 с.л. натурално какао
За крема:
желиращ агент по избор за около 500 мл течност (желатин, агар-агар, пектин и т.н.)
100 гр кокосов крем
1 консерва кокос (с възможно най-високо съдържание на кокос)
200 гр сурови лешници
100 гр веган шоколад
2 банана
10 сочни обезкостени фурми
3 с.л. пшенични трици
4 с.л. натурално какао
За декорацията:
Плодове по желание
Начин на приготвяне:
За основата:
Блендирайте всички продукти много добре в кухненски робот или чопър.
Застелете дъното на разглабяща се форма за торта с алуминиево фолио.
Оформете лепкаво тесто от трохите.
Разпределете лепкавите трохи по дъното и стените на формата, така че да се образува плътен борд.
Приберете основата в хладилника докато приготвяте крема.
За крема:
Накиснете лешниците за минимум 4 часа.
Разтворете желиращия агент, който сте избрали, според указанията на опаковката.
В кухненски робот поставете всички продукти и блендирайте много добре до пълно хомогенизиране.
Изсипете шоколадовата смес върху основата на тортата и приберете в камерата за час, час и половина, докато тортата се стегне достатъчно.
Освободете тортата от формата и декорирайте.
Източник: foodieboulevard.com