Малко фантазия и качествени продукти стигат, за да сътворите вашата специална торта. Моята е шоколадова, без консерванти, подобрители и захари, само ядки, фурми, авокадо, кленов сироп и кокосово масло.
Необходими продукти:
1 ч.ч. накиснати сурови бадеми
1 ч.ч. фурми
2 с.л. кокосово масло
продукти за крема:
1 ч.ч. накиснато сурово кашу
1 бр. зряло авокадо
1 с.л. натурално какао
4 с.л. кленов сироп
3 с.л. кокосово масло
1 с.л. вода
продукти за украсата:
100 г бял шоколад
розов кокос
Начин на приготвяне:
Накиснете в две отделни купи бадемите и кашуто за 1 час. Отцедете ги и ги измийте добре.
Смелете в блендер бадемите, фурмите и кокосовото масло. Разпределете сместа на дъното на формата за торта и заравнете добре. Почистете блендера.
Изсипете кашуто и го пасирайте. Добавете едно зряло авокадо, какао, кленов сироп, кокосово масло и малко вода и пасирайте до пухкав крем.
Изсипете крема върху основата и заравнете добре. Охладете тортата за няколко часа, отстранете ринга и декорирайте по желание със стопен бял шоколад, цветен кокос и топчета.
Източник: vkusnoteka.bg