Сурова кокосова торта


Сурова кокосова торта

Здравословна торта с шоколад, кокос и фин аромат на лимонена мащерка.

Необходими продукти:

за какаовия блат:

1 ½ ч.ч. смлени орехи

10 меки фурми

2 с.л. какао

2 с.л. кокосово масло

за кокосовия блат:

1 ½ чч кокосови стърготини

300 мл кокосово мляко

кората на един лайм/лимон

2 с.л. ситно нарязана прясна мента

за сметановия топинг:

100 мл кокосова сметана

4 с.л. мед

1 манго

сокът от един лайм

стръкчета прясна лимонена мащерка или прясна мента

Начин на приготвяне:

Изчистете фурмите от костилките и ги нарежете на дребно. Смеcете парчетата фурми със смлените орехи, какаото и кокосовото масло.

Вземете отварящ се ринг за торта с диаметър от около 20-25 см и го поставете върху поднос за сервиране. Разпределете равномерно сместа на дъното. Притиснете и оформете блат.

Разтопете кокосовото мляко на водна баня. Отделете 300 мл и подсладете с около 2-3 с.л. мед. В купа смесете кокосовите стърготини с нарязаната мента, настърганата лимонова кора и добавете подсладеното мляко. Разбъркайте, докато кокосовите стърготини поемат цялата течност.

Разпределете сместа върху какаовия блат.

На водна баня разтопете кокосовата сметана. Добавете от кокосовото мляко, за да я разредите.

Нарежете мангото на малки кубчета, добавете лимоновия сок и 2 лъжици мед. Разбъркайте. Разпределете парченцата манго върху тортата и до декорирайте с листенца прясна мента или лимонена мащерка.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама