Необходими продукти:
4 картофа
1 глава лук
магданоз
чубрица
сол
черен пипер
1 с.л. брашно
олио - за пържене
Вижте още: 4 трика, с които някого няма да ви се пресече застройката на супата
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват. След това се слагат да се варят, докато омекнат. Отцеждат се добре и се остават да се охладят.
През това време се нарязва на ситно лукът и зеленчуците за гарниране на картофените кюфтета, които могат да са по избор.
Картофите се намачкват с вилица, добавя се брашно, сол, черен пипер, нарязан магданоз и чубрица.
Омесва се като тесто и оформяме 5 картофени кюфтенца. Трябва задължително да се охладят за 10-15 минути в хладилника, за да стегнат, иначе ще се разпднат.
Загрява се олио в тиган и пържим постните кюфтета от двете страни до златисто.