Необходими продукти:
400 г настърган карфиол
200 г кашкавал
2 с.л. пълни с прясно смляно ленено семе
3 яйца
сол на вкус
1 с.л. Гхи
1 с.л. сусамов тахан
100 г бекон
100 г гъби
5 кисели краставички
маслини
черен пипер
Вижте още: Пролетна супа от коприва за здрави деца и доволни родители
Начин на приготвяне:
Настържете карфиола на ренде (може и да го смелите в чопър), задушете го в тиган, намазан с маслото Гхи, докато се задуши. Оставете да изстине и го разбъркайте в купа заедно с лененото семе, яйцата, солта и тахана.
Готовата смес разстелете в тава, покрита с хартия за печене, като дебелината на блата за пица е около 1 см.
Печете го около 30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато почне да придобива загар.
Когато е готов, подредете отгоре бекона, гъбите, кашкавала, маслините и поръсете с черен пипер. Запечете кето пицата с карфиол до готовност на кашкавала.