Необходими продукти:
8 филии сух хляб
100 г пресен лук
50 г краве сирене
250 г гъби
200 г бейби спанак
2 скилидки чесън
400 г чери домати
200 г кашкавал
2 стръка мащерка
2 щипки сол
черен пипер
100 мл олио
Вижте още: Най- вкусната торта Гараш без захар
Начин на приготвяне:
Изрязваме кората на филиите, нареждаме ги в тава и ги поръсваме с малко олио. Запичаме ги за 2-3 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
В тиган загряваме олиото и в него задушаваме почистените и нарязани зеленчуци - първо слагаме лука, след това гъбите, спанака и накълцания чесън. Доливаме 30-40 мл вода.
След като зеленчуците омекнат, добавяме към тях чери доматите, нарязани на четвъртинки. На финала овкусяваме със сол, черен пипер и прясна мащерка.
Изпечените филийки намазваме с масло и върху тях разпределяме задушените зеленчуци. Отгоре настъргваме обилно кашкавал.
Запичаме пиците за 5-6 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.