Необходими продукти:
120 г брашно
1 ч.л и половина бакпулвер
6 яйца
125 мл прясно мляко
Вижте още: Бързи постни бонбони
1/4 ч.л. сол
200 г спанак
150 г сирене "Рикота"
150 г крема сирене
1 скилидка чесън
няколко стръка копър
1 голям домат
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, измиваме го и го задушаваме в малко зехтин и вода.
Вижте още: Ядеш и отслабваш: Кето мусака за тънка талия
На 2 от яйцата отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбъркваме с прясното мляко, добавяме спанака и пасираме. Към получената смес прибавяме пресятото брашно и бакпулвера.
Разбиваме белтъците на сняг със солта. С леки движения ги добавяме към палачинковата смес.
В тиган с незалепващо покритие капваме малко олио и изливаме сместа. Печем равномерно и от двете страни до получаване на лек загар.
Смесваме рикотата с крем сиренето и добавяме накълцания чесън и ситно нарязан копър.
Вижте още: Любимата бисквитена торта от детството ни
Останалите 4 яйца чукваме в загрят тиган с олио и наливаме малко вода. След това покриваме тигана с похлупак - така жълтъкът се запазва леко рохък.
Сглобяваме бургерите, като вземаме по една палачинка, намазваме я с дебел слой от сместа със сирената, слагаме резен домат, а отгоре поставяме приготвеното яйце. Накрая похлупваме с другата палачинка.