Супер лесни и вкусни миди в доматен сос


Супер лесни и вкусни миди в доматен сос
Снимка: Istock

Необходими продукти:

400 г замразени ядки от миди

800 мл пасирани домати

1 глава лук

1/2 връзка магданоз

девесил

сол

черен пипер

2 скилидки чесън

Вижте още: Опитайте: Ризото с грах и гъби

Начин на приготвяне:

Нарязваме чесъна и лука на ситно. Запържваме, докато станат златисти.

Добавяме доматите и подправките, като запазваме част от магданоза. След като заври, пускаме вътре мидите. Не е необходимо да ги размразяваме предварително.

След като покъкри за около 10-12 минути, което е напълно достатъчно за мидите да се сготвят, и сосът се сгъсти, махаме от котлона и поръсваме с останалия магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама