Супер бърз и пухкав тутманик с мая


Супер бърз и пухкав тутманик с мая
Снимка: istockphoto.com

Тази рецепта за тутманик е много бърза, а резултатът ще бъде много пухкав тутманик, който ще се разтопи в устата ви.

Необходими продукти за тутманик с мая:

4 бр. (1 жълтък за намазване) яйца

200 мл прясно мляко

200 мл топла вода

42 г прясна мая

1 с.л захар +3 с.л. брашно за активиране на маята

4 с.л. кисело мляко

1 с.л оцет

100 мл олио

50 г масло

1 ч.л. сол

600 г брашно

200 г сирене

Вижте още: Трябва да го опитате: Пататник по родопска рецепта

Начин на приготвяне:

Маята се активира със захарта и брашното, разтворени в топлите прясно мляко и вода.

Разбиват се всички продукти, като се активира маята, се добавя към сместа.

Пресява се брашното и се добавя, докато се получи, гъста и лепкава смес.

В намаслена тава с диаметър 28 см се изсипва и върху тестото се поръсва с натрошеното сирене.

Покрива се с фолио и се оставя за 40-50 минути. Когато втаса тутманикът с мая, се намазва леко с разбития жълтък с прясно мляко и се поръсва със сусам.

Печете пухкавия тутманик в загрята фурна на 160°C до готовност.

Още топъл, се намазва с масло бърканият тутманик с мая.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама