Супер бюджетен и вкусен пататник


Супер бюджетен и вкусен пататник
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

1 кг картофи

3 яйца

3 шепи натрошена извара

1 ч.л. сол

няколко стръка пресен или сушен джоджен

1 глава лук

Вижте още: Перфектното мезе за вино и бира

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, измиваме ги и ги настъргваме на ренде. В отделен съд разбъркваме яйцата, изварата, на ситно нарязания лук и джоджен (с пресен е по-вкусно, но може и сушен) и солта.

Смесваме ги с настърганите картофи и цялата смес изсипваме в тиган с нагорещена мазнина (масло или др.). Бързо разстиламе по дъното на тигана с незалепващо покритие, така че да е равномерна дебелината навсякъде.

Печем на средно слаб огън и по възможност тиганът да е захлупен. След около 15-20 минути обръщаме внимателно с помощта на капака, като обръщаме рязко и след това с приплъзгване връщаме в тигана.

Печем още 15-20 минути (вече може без капак). След като е готово яденето, поставяме отгоре една голяма чиния на обратно (с лицето към пататника) и обръщаме, така че долната страна на пататника да се пада отгоре. Поднасяме още топъл.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама