Супа с тиква, карфиол и праз


Супа с тиква, карфиол и праз

Тази супа се прави бързо, лесно и е много вкусна и ароматна. Допълнителните предимства са, че е засищаща и съдържа много полезни зеленчуци. Прекрасна е за консумация в студените дни.

Необходими продукти:

около 200 гр почистена, обелена тиква 

1 праз

около 150 гр карфиол

1 голям картоф

1 голям морков

половин малка глава целина

щипка черен пипер

1 с.л. масло

1-2 щипки джинджифил

1 щипка настъргано индийско орехче

сол на вкус

60-100 мл течна готварска неподсладена сметана

Начин на приготвяне:

Карфиола се измива и накъсва на "розички". Всички останали зеленчуци се почистват, обелват, измиват и нарязват на едро.

На котлона се слага тенджера с около 1,800 ml вода да заври. Зеленчуците се пускат във водата, слага се сол на вкус и се оставят да врат почти до готовност.

Тогава се прибавят подправките и маслото. Супата се оставя да поври с тях, около 10-тина минути, после се застройва със сметаната и се пасира до гладка консистенция с пасатор докато е още гореща.

Поднесете с прясно изпечен хляб или хрупкави, домашно приготвени крутони.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама