Топла и засищаща супа за студените дни.
Необходими продукти:
3-4 порции
100 мл зехтин
1 глава лук
1 ч.л. къри
400 гр тиква
1 морков
2 кубчета зеленчуков бульон
½ ч.л. джинджифил на прах или пресен
1 чаша червена леща
за сервиране:
филийка хляб
масло
куркума
резен портокал
пера зелен лук
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера със зехтина да загрява. Изсипете лука и кърито, задушвайте до прозрачност. Добавете морковите и тиквата. Налейте вода, да покрие зеленчуците. Овкусете с бульончето и джинджифила. Прибавете лещата. Захлупете, намалете огъня и оставете да къкри 20 мин. Пасирайте.
Намажете филийката с масло, поръсете с куркума и я запечете на тиган първо откъм маслото. Запечете и резен портокал. Сервирайте със супата.
Източник: vremezagotvene.bg