Супа с моркови, тиква и червена леща


Супа с моркови, тиква и червена леща

Топла и засищаща супа за студените дни.

Необходими продукти:

3-4 порции

100 мл зехтин

1 глава лук

1 ч.л. къри

400 гр тиква

1 морков

2 кубчета зеленчуков бульон

½ ч.л. джинджифил на прах или пресен

1 чаша червена леща

за сервиране:

филийка хляб

масло

куркума

резен портокал

пера зелен лук

Начин на приготвяне:

Сложете тенджера със зехтина да загрява. Изсипете лука и кърито, задушвайте до прозрачност. Добавете морковите и тиквата. Налейте вода, да покрие зеленчуците. Овкусете с бульончето и джинджифила. Прибавете лещата. Захлупете, намалете огъня и оставете да къкри 20 мин. Пасирайте.

Намажете филийката с масло, поръсете с куркума и я запечете на тиган първо откъм маслото. Запечете и резен портокал. Сервирайте със супата.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама