Необходими продукти:
500 г агнешки дреболии
1 връзка киселец
3 стръка пресен лук
1 шепа фиде
1 морков
магданоз
1 яйце
200 мл кисело мляко
1 с.л. брашно
Вижте още: Оригинална рецепта за кадиф
Начин на приготвяне:
Измийте хубаво и предварително сварете агнешките дреболии в подсолена вода за около 40 минути. Обезпенявайте периодично. При готовност извадете дреболиите и ги нарежете на дребно. Прецедете бульона и го запазете.
Междувременно нарежете лука и моркова на дребно. Загрейте зехтина, запържете лука и моркова за кратко (до омекване). Добавете нарязаните дреболии. Гответе около 5 минути и добавете прецедения бульон.
Оставете супата да ври около 15 минути и прибавете предварително нарязаните киселец и магданоз. Разбъркайте хубаво. След 5 минути варене, добавете и фидето.
Варете агнешката супа още 10 минути и накрая застройте с предварително разбитото яйце, брашно и кисело мляко. Отстранете от котлона.