Тези спагети с домати, патладжани и кайма са ароматни, вкусни и лесни за приготвяне.
Необходими продукти за спагетите с кайма и патладжани
4-5 супени лъжици зехтин
1 глава лук, наситнена
1 патладжан, нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, счукани
600 г телешка кайма
1 супена лъжица доматено пюре
сол на вкус
черен пипер на вкус
1-2 чаени лъжички червен пипер
1 консерва (400 г) нарязани домати
вода
250 г спагети
Вижте още: Най-вкусната паста Карбонара, която сте яли
Начин на приготвяне:
В голям тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин, добавете наситнения лук и задушете за 4-5 минути. Сложете патладжана и гответе на среден огън, като разбърквате често до златисто, около 12 минути. Добавете зехтин според нуждите.
Когато патладжанът стане златист, сложете пресован чесън и гответе за 1 минута. Преместете патладжанената смес отстрани на тигана, като направите място за месото.
Добавете телешката кайма и гответе на силен огън, като я раздробявате, докато спре да порозовява, около 5-6 минути. Прибавете подправките, доматите и разбъркайте. Напълнете вода в консервата от домати и я изсипете в тигана. Разбъркайте добре, след което оставете да заври на силен огън. Когато заври, намалете котлона и варете 15-20 минути.
Междувременно направете пастата: напълнете голяма тенджера с вода, добавете 1 супена лъжица сол и оставете да заври. Когато заври, сложете спагетите и гответе според указанията на опаковката. Запазете 1 чаша вода от сварената паста за по-късно.
Отцедете спагетите и добавете месния сос заедно със заделената чаша вода от пастата. Гответе 1-2 минути и сервирайте.