Солен кейк с тиква и сирене


Солен кейк с тиква и сирене

Една вкусна рецепта с любимата ни тиква. Може да се изпече в кейкова форма или пък под форма на солени мъфини.

Необходими продукти:

320 гр брашно

1/2 ч.л. сол

1 бакпулвер

щипка индийско орехче и щипка шафран (вие може да си ги замените с подправки по избор)

3 яйца

1 к.ч.(от 70 мл) олио или разтопено масло

1 ч.ч. (от 200 мл) кисело мляко

1ч.ч. натрошено сирене ( а може и смесено - сирене и настърган кашкавал)

около 100 гр настъргана на ситно ренде тиква (тип "цигулка")

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намаслете добре правоъгълна кейкова форма и застелете дъното и дългите стени с хартия за печене. Ако ще печете не цял кейк, а мъфини, сложете хартиени капсулки във формите.

Смесете в купа пресятото брашно, солта, бакпулвера и подправките.

В друга купа смесете разбитите с вилица яйца, киселото мляко и олиото (маслото).

Прибавете течните съставки към брашняната смес, бъркайки с дървена лъжица.

Прибавете настърганата тиква и натрошеното сирене и отново леко разбъркайте.

Получава се кейково тесто с консистенция малко по-гъста от обичайната.

Сипете тестото във формата за печене и печете в предварително загрятата до 180 градуса фурна докато дървено шишче забодено в кейка излиза без полепнали трохи.

Имайте предвид, че ако печете под формата на мъфини, времето е по кратко.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама