Навън е толкова снежно, че се вдъхновихме да споделим тази рецепта за сладки. Бели топчета, а отвътре вкусно сладко. Как да устоиш... Вървят страхотно с чаша ароматно кафе/чай и книжка.
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша масло (120 грама)
1/4 чаена чаша пудра захар, плюс допълнително за овалване
1 и 1/8 чаени чаши брашно
щипка сол
1/2 чаена лъжичка ванилия
1 супена лъжица мляко
1/2 чаена чаша нарязани орехи
1/4 чаена чаша сладко от ягоди или друг плод
Начин на приготвяне:
Сложете омекналото масло, захарта и ванилията в купа и разбийте с миксер на средна степен. Добавете постепенно сухите съставки и накрая млякото. Добавете и ситно нарязаните орехи. Разбъркайте добре, след което увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете за един час в хладилника, за да се охлади.
Вземете малкото от тестото и оформете топка, която срежете наполовина с нож.
С палец оформете дупка, сложете малко сладко и отново направете топка.
Печете сладките в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 10 минути. Извадете ги, оваляйте ги в пудра захар и ги оставете да се охладят за 30 минути. След това отново ги оваляйте в пудра захар.