Сливенски милинки


Сливенски милинки

Може да срещнете десетки рецепти за милинки, но тази рецепта за сливенски милинки отнема най-малко време и резултатът винаги е гарантирано-отличен.

Необходими продукти:

600 грама брашно + още 2 с.л. за заливката

200 мл вода топличка

20 грама прясна мая

1 с.л. захар

1/2 пакетче масло

1 ч.л. сол

2 с.л. олио + още 1 щипка за заливката

2 яйца

пудра захар за поръсване, по желание

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в топличката вода.

Брашното се пресява в купа, прави се кладенче и в него се изсипва сместа с маята, захарта, солта и яйцата. От всички продукти се омесва меко тесто, което се разделя на малки топчета.

Топчетата се намазват с олио и се нареждат в намаслена тава. По желание между топчетата може да се натроши сирене. Оставете малко разстояние между топчетата, те ще втасват.

Оставете милинките да втасат около 1 час в топло помещение.

Фурната се загрява до 190 градуса. През това време маслото се разтопява, в него се прибавя сол и 2 с.л. брашно.

С тази заливка се намазват милинките с помощта на четка.

Пекат се докато отгоре милинките се зачервят. Сливенските милинки се поръсват с пудра захар. Аз асоциирам милинките като солен хляб и пудрата захар върху тях не ми допада, но опитайте – може да ви хареса!

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама