Днес ви представяме едно истинско кулинарно изкушение - сладко от сини сливи. Намазано на филийка с масло, то ще бъде любима закуска за цялото семейство.
Необходими продукти за сладкото от сини сливи:
3 кг сини сливи
1 килограм захар
1 супена лъжица ябълков оцет
Вижте още: С вкус на есен: Пудинг с кестени
Начин на приготвяне:
Почистените от костилки и нарязани на четвъртинки сини сливи се нареждат в дълбока тава, засипват се със захар и се оставят да престоят 2 часа в хладилника. След това ги извадете от хладилника, добавете една супена лъжица ябълков оцет и ги сложете в загрята на 220 градуса фурна за половин час, да започнат да се задушават. След това намалете температурата на 180 градуса и оставете във фурната да се пекат за час и половина, като разбърквате от време на време.
Когато сладкото е готово, извадете тенджерата, покрийте с влажна кърпа и оставете да изстине.
Изстиналото сладко се пълни в буркани.