Един много обичан вкусен сладкиш.
Необходими продукти:
200 гр меко масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. смлени орехи
кората от 1 лимон
1 ч.ч. брашно
4 белтъка
продукти за глазурата:
4 жълтъка
1 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбийте мекото масло с пудрата захар, лимоновата кора и орехите. Добавете брашното и разбъркайте.Накрая отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг. Прибавете ги към сместа и бъркайте с шпатула или дървена лъжица. Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена тава и печете на 170 градуса, докато порозовее и клечката излезе суха.
Извадете сладкиша и докато леко почине разбийте жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар и 2 ванилии. Докато е още топъл нанесете глазурата равномерно по повърхността. Ако сте нетърпеливи да го хапвате веднага изчакайте да поизстине фурната до около 50 градуса и сушете глазурата за около половин час. Ако можете да чакате го оставете да пренощува и консумирайте на другата сутрин. И в двата случая е еднакво вкусен.
Източник: vkusnoteka.bg