Скумрия с кардамом и хрян


Скумрия с кардамом и хрян

За любителите на риба -скумрия с кардамом и хрян. Може да я поднесете с вкусна и засищаща салата.

Необходими продукти:

4 филета скумрия

8 шушулки кардамом

парче хрян – около 3 см

сол

черен пипер

зехтин

за салатата:

300 г картофи

300 г карфиол

300 г зелен фасул

сол

1 с.л. оцет

50 мл зехтин

12 филета аншоа

20-30 г каперси

1 скилидка чесън

½ червена чушка

2-3 стръка копър

Начин на приготвяне:

Сложете тенджера с вода и повечко сол на котлона. Бланширайте нарязания на розички карфиол, след 3 мин. добавете зеления фасул, а след още 3 мин. изплакнете зеленчуците със студена вода.

В друга тенджера с подсолена и подкиселена вода сварете нарязаните на кубчета картофи. Изплакнете със студена вода.

Овкусете рибата със сол, пипер и счукан кардамом. Поръсете с настъргания хрян и със зехтин. Печете в предварително загрята на максимална температура фурна, само на горен реотан. След 3-4 мин. обърнете от другата страна.

Загрейте дълбок тиган с 50 мл зехтин, запържете каперсите и аншоата. Добавете чесъна и сварените зеленчуци. Дръпнете от огъня, разбъркайте. Добавете нарязаните чушка и копър.

Сервирайте рибата със салатата.

Източник: vremezagotvene.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама