Сьомгата ще се сготви за 10 минути и ще има по-добър вкус, ако добавите това


Сьомгата ще се сготви за 10 минути и ще има по-добър вкус, ако добавите това
Снимка: iStock

Сьомгата е чудеснa за вечеря, защото е здравословна и супер лесна за приготвяне, когато имате правилната рецепта, която да следвате.

Тази риба има страхотен вкус на скара, запечена на тиган или изпечена в зехтин и подправена със сол и черен пипер.

Тайна съставка

Въпреки това има съставка, която ще направи вкуса на сьомгата ви дори по-добър. Печете сьомгата си със сол и черен пипер, след което добавете мисо към нея.

Какво е мисо

Мисо е традиционна японска подправка, произведена чрез ферментация на соя със сол и гъбата плесен Aspergillus oryzae, известна на японски като коджи-кин, а понякога и с ориз, ечемик, пшеница или други съставки. Резултатът е гъста паста, която се използва за сосове и консервиране на зеленчуци или месо.

Широ мисо, често наричано бяло мисо, е сладко, има лек флорален аромат и не е прекалено солено. То добавя вкус, вкус и още повече вкус, без да превъзхожда рибата или другите съставки.

Сос с мисо

  • Две супени лъжици мисо
  • Две супени лъжици кленов сироп или сироп от агаве
  • Две супени лъжици соев сос
  • Една-две скилидки чесън, настъргани
  • Четвърт чаена лъжичка черен пипер

За рецептата просто започнете, като комбинирате всички съставки, изброени по-горе, в купа и ги разпределете върху филетата от сьомга. Няма нужда да го нанасяте откъм кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама