Сьомгата е чудеснa за вечеря, защото е здравословна и супер лесна за приготвяне, когато имате правилната рецепта, която да следвате.
Тази риба има страхотен вкус на скара, запечена на тиган или изпечена в зехтин и подправена със сол и черен пипер.
Тайна съставка
Въпреки това има съставка, която ще направи вкуса на сьомгата ви дори по-добър. Печете сьомгата си със сол и черен пипер, след което добавете мисо към нея.
Какво е мисо
Мисо е традиционна японска подправка, произведена чрез ферментация на соя със сол и гъбата плесен Aspergillus oryzae, известна на японски като коджи-кин, а понякога и с ориз, ечемик, пшеница или други съставки. Резултатът е гъста паста, която се използва за сосове и консервиране на зеленчуци или месо.
Широ мисо, често наричано бяло мисо, е сладко, има лек флорален аромат и не е прекалено солено. То добавя вкус, вкус и още повече вкус, без да превъзхожда рибата или другите съставки.
Сос с мисо
- Две супени лъжици мисо
- Две супени лъжици кленов сироп или сироп от агаве
- Две супени лъжици соев сос
- Една-две скилидки чесън, настъргани
- Четвърт чаена лъжичка черен пипер
За рецептата просто започнете, като комбинирате всички съставки, изброени по-горе, в купа и ги разпределете върху филетата от сьомга. Няма нужда да го нанасяте откъм кожата.