Сьомга териаки с пъстра гарнитура


Сьомга териаки с пъстра гарнитура

За втора поредна година Посолството на Кралство Норвегия и Norwegian Seafood Council (en.seafood.no) организират Дни на норвежката морска кухня в България (11-15 май). Научете повече ТУК.

По този повод ще ви представим една вкусна рецепта с норвежка сьомга. Тази риба е отличен източник на протеин, както и на витамини D, A и B12, йод, антиоксиданти и важните морски омега-3 мастни киселини.

Протеините в норвежката сьомга съдържат всички необходими амино-киселини и затова са достатъчни за основен източник на протеин в хранителния режим.

Необходими продукти за сьомга териаки за 4 порции:

4 филета от сьомга без кожа и кости, приблизително по 150 г всяко

За маринатата:

100 мл марината териаки

100 мл соев сос

1 с.л сос от стриди

За гарнитурата:

2 домата

1 жълта чушка

1/2 краставица

1 с.л. нарязан кориандър или магданоз

2 с.л. зехтин

1 с.л. прясно изстискан лимонов сок

сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за маринатата. Поставете филетата в плосък съд и ги залейте с маринатата. Оставете да се мариноват за 2-3 часа. Извадете рибата, попийте излишната марината от филетата и ги запечете на скара от всяка страна по 1-2 минути. Рибата е готова, когато е леко розова по средата.

За гарнитурата нарежете всички зеленчуци на кубчета и овкусете с дресинга - зехтин, лимонов сок, кориандър, сол и черен пипер.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама