Сьомга със сос от лимоново масло


Сьомга със сос от лимоново масло
Снимка: iStock

Запечена сьомга на тиган със сос от лимоново масло – тази рецепта е толкова богата и вкусна. Сосът е кремообразен и наситен с вкус.

Необходими продукти за сьомгата с лимонов сос:

2-4 филета от сьомга (180 г на филе)

1/3 чаша (75 г) масло

2 супени лъжици пресен лимонов сок

лимонови кори

2/3 чаша (160 мл) бяло вино – по желание

1/2 чаша (120 мл) готварска сметана

2 супени лъжици наситнен магданоз

сол

черен пипер

Вижте още: 3 маринати, с които сьомгата става божествена

Начин на приготвяне:

Отстранете кожата от филетата от сьомга. Подправете със сол и черен пипер.

Разтопете маслото на средно слаб огън. Запържете сьомгата от двете страни до златисто по около 3-4 минути от всяка страна.

Добавете към тигана бяло вино, лимонов сок, лимонова кора и сметана. Гответе сьомгата в соса за около 3 минути и извадете от тигана.

Овкусете соса със сол и черен пипер. Добавете наситнения магданоз и разбъркайте. Намалете соса наполовина, докато стане плътен.

Сервирайте сьомгата и залейте сьомгата със соса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама