Запечена сьомга на тиган със сос от лимоново масло – тази рецепта е толкова богата и вкусна. Сосът е кремообразен и наситен с вкус.
Необходими продукти за сьомгата с лимонов сос:
2-4 филета от сьомга (180 г на филе)
1/3 чаша (75 г) масло
2 супени лъжици пресен лимонов сок
лимонови кори
2/3 чаша (160 мл) бяло вино – по желание
1/2 чаша (120 мл) готварска сметана
2 супени лъжици наситнен магданоз
сол
черен пипер
Вижте още: 3 маринати, с които сьомгата става божествена
Начин на приготвяне:
Отстранете кожата от филетата от сьомга. Подправете със сол и черен пипер.
Разтопете маслото на средно слаб огън. Запържете сьомгата от двете страни до златисто по около 3-4 минути от всяка страна.
Добавете към тигана бяло вино, лимонов сок, лимонова кора и сметана. Гответе сьомгата в соса за около 3 минути и извадете от тигана.
Овкусете соса със сол и черен пипер. Добавете наситнения магданоз и разбъркайте. Намалете соса наполовина, докато стане плътен.
Сервирайте сьомгата и залейте сьомгата със соса.