Девисилът е една от най-често използваните подправки за риба. Tази рецепта за сьомга, ако замените девисила с копър, също ще се получи добре.
Необходими продукти:
2 котлета сьомга
1-2 с.л. зехтин
1-2 ч.л. девисил
сол морска, на вкус
черен пипер на вкус
2 с.л. лимонов сок прясно изцеден
около 300 грама зелен боб
1 с.л. масло
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Котлетите сьомга се поръсват от двете страни с морска сол, черен пипер, зехтин и девесил.
Рибата се увива в алуминието фолио като плик и се пече в предварително нагряна фурна на 240 градуса около 20-25 минути.
По желание можете да „разпечатате“ пликовете от алуминиево фолио и да запечете рибата.
Зеленият боб (аз използвах замразен) се бланшира в подсолена гореща вода, след което се отцежда и още докато е горещ се овкусява с масло, счукан чесън, сол и черен пипер (по желание).
Преди да се поднесе сьомгата с гарнитурата се поръсва с лимонов сок.
Източник: merudia.bg