Сьомга с девисил


Сьомга с девисил

Девисилът е една от най-често използваните подправки за риба. Tази рецепта за сьомга, ако замените девисила с копър, също ще се получи добре.

Необходими продукти:

2 котлета сьомга

1-2 с.л. зехтин

1-2 ч.л. девисил

сол морска, на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. лимонов сок прясно изцеден

около 300 грама зелен боб

1 с.л. масло

2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Котлетите сьомга се поръсват от двете страни с морска сол, черен пипер, зехтин и девесил.

Рибата се увива в алуминието фолио като плик и се пече в предварително нагряна фурна на 240 градуса около 20-25 минути.

По желание можете да „разпечатате“ пликовете от алуминиево фолио и да запечете рибата.

Зеленият боб (аз използвах замразен) се бланшира в подсолена гореща вода, след което се отцежда и още докато е горещ се овкусява с масло, счукан чесън, сол и черен пипер (по желание).

Преди да се поднесе сьомгата с гарнитурата се поръсва с лимонов сок.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама