За течния шоколад няма подходящото време и настроение, той е любим десерт на всички. Ядем го, когато сме щастливи и когато сме тъжни. Удоволствието, което носи на мозъка ни, активирайки ударни дози серотонин в тялото ни, обаче често е за сметка на здравето ни, защо купешкият шоколад има много захар и стабилизатори.
Днес ви представяме рецепта за домашен течен шоколад БЕЗ захар, който освен, че по нищо не отстъпва на този от магазина, е и супер полезен.
Необходими продукти за течен шоколад БЕЗ захар:
2 броя авокадо
3 с.л. натурално неподсладено
кокосово масло
3 с.л. какао
1 банан
стевия - на вкус
1 пакетче ванилия
Вижте още: Жесток домашен яйчен крем за еклери
Начин на приготвяне:
Авокадото трябва да е меко и добре узряло. Нарязва се на половина, маха се костилката и с лъжичка се обира плода от кората. Ако е добре узряло, може и да го обелите.
Пасирайте парчетата авокадо с пасатор, добавете кокосовото масло (ако е твърдо, трябва да го разтопите в микровълнова или на водна бан), обеления и нарязан на парчета банан, какаото, ванилията и стевия по ваш вкус в зависимост от предпочитанията ви на сладост.
Пасирайте домашния течен шоколад до гладка смес.