Тази разядка се приготвя лесно и е идеална за лятната трапеза.
Необходими продукти за разядката с тиквички:
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
2 средни тиквички, нарязани на кубчета
2 скилидки чесън, наситнени
½ чаша гъсто кисело мляко
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици нарязан пресен джоджен
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка прясно смлян пипер
50 г сирене
Вижте още: Тайната на най-вкусните тиквички по гръцки
Начин на приготвяне:
Загрейте олио в голям тиган на среден огън. Добавете тиквичките и чесъна и гответе, като разбърквате от време на време, докато омекнат, около 5 минути. Прехвърлете сместа в кухненски робот или блендер; оставете да се охлади за 5 минути. Добавете киселото мляко, лимоновия сок, ментата, солта и черния пипер. Пюрирайте до гладкост. При сервиране - натрошете отгоре сирене.