Предлагаме ви разкошна идея за пилешки рулца с хрупкава коричка от бекон! Приготвянето им ще отнеме по-малко от час със сигурност ще се харесат на всички у дома. Ако очаквате гости, тогава по-добре да удвоите или утроите количеството съставки.
Вижте още: Бьоф Строганов: Как се приготвя в домашни условия
Необходими продукти:
2 броя пилешки гърди
12 резенчета бекон
2-3 с.л. кафява захар
сол, черен пипер и други подправки - на вкус
няколко стръкчета магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 230 градуса.
Нарежете гърдите на малки кубчета и оваляйте в подправките, а след това ги поръсете със солта (може и да добавите солта директно към подправките).
Увийте всяко от парчетата пилешко месо в лентичките от бекона и оваляйте в кафява захар. Може да използвате и клечка за зъби или малък дървен шиш, за да прикрепите добре бекона към месото.
Поставете месото в тава, на чието дъно предварително сте поставили хартия за печене. Тавата, в която приготвяте ястието не трябва да се поставя прекалено ниско във фурната.
Печете около 45 минути на 190-200 градуса, докато рулцата омекнат и коричката им стане хрупкава.
След приключване на топлинната обработка поръсете отново със сухи подправки. Добавете нарязания магданоз.
Тези, които не обичат сладостта в месните ястия, могат да изпълнят рецептата без добавяне на захар. Поднесете върху лист зелена салата.
Пилешките рулца може да се сервират не само като предястие, но и като самостоятелно ястие.