Ще си оближете пръстите: Пилешки хапки с коричка от бекон


Ще си оближете пръстите: Пилешки хапки с коричка от бекон
Снимка: iStock

Предлагаме ви разкошна идея за пилешки рулца с хрупкава коричка от бекон! Приготвянето им ще отнеме по-малко от час със сигурност ще се харесат на всички у дома. Ако очаквате гости, тогава по-добре да удвоите или утроите количеството съставки.

Вижте още: Бьоф Строганов: Как се приготвя в домашни условия

Необходими продукти:

2 броя пилешки гърди

12 резенчета бекон

2-3 с.л. кафява захар

сол, черен пипер и други подправки - на вкус

няколко стръкчета магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса.

Нарежете гърдите на малки кубчета и оваляйте в подправките, а след това ги поръсете със солта (може и да добавите солта директно към подправките).

Увийте всяко от парчетата пилешко месо в лентичките от бекона и оваляйте в кафява захар. Може да използвате и клечка за зъби или малък дървен шиш, за да прикрепите добре бекона към месото.

Поставете месото в тава, на чието дъно предварително сте поставили хартия за печене. Тавата, в която приготвяте ястието не трябва да се поставя прекалено ниско във фурната.

Печете около 45 минути на 190-200 градуса, докато рулцата омекнат и коричката им стане хрупкава.

След приключване на топлинната обработка поръсете отново със сухи подправки. Добавете нарязания магданоз.

Тези, които не обичат сладостта в месните ястия, могат да изпълнят рецептата без добавяне на захар. Поднесете върху лист зелена салата.

Пилешките рулца може да се сервират не само като предястие, но и като самостоятелно ястие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама