Тази рецепта е идеална за любителите на свински ребра. С долната марината се получават невероятно сочни.
Необходими продукти за маринованите ребра
1,5 кг свински ребърца
2 супени лъжици кафява захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1/2 чаена лъжичка лук на прах
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1/2 чаша вода
1 чаша барбекю сос
Начин на приготвяне:
Нарежете ребрата на порции.
Смесете останалите съставки в голяма тенджера, след което сложете вътре месото. Оваляйте го добре, нека да престои в хладилник поне 6-8 часа.
Увийте маринованите ребърца в алуминиево фолио, след което ги наредете в тавичка и печете в предварително загрята на 140 градуса фурна около 2-3 часа.