Ще си оближете пръстите: Мариновани ребърца


Ще си оближете пръстите: Мариновани ребърца
Снимка: iStock

Тази рецепта е идеална за любителите на свински ребра. С долната марината се получават невероятно сочни.

Необходими продукти за маринованите ребра

1,5 кг свински ребърца

2 супени лъжици кафява захар

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка чесън на прах

1 чаена лъжичка пушен червен пипер

1/2 чаена лъжичка лук на прах

1/2 чаена лъжичка черен пипер

1/2 чаша вода

1 чаша барбекю сос

Начин на приготвяне:

Нарежете ребрата на порции.

Смесете останалите съставки в голяма тенджера, след което сложете вътре месото. Оваляйте го добре, нека да престои в хладилник поне 6-8 часа. 

Увийте маринованите ребърца в алуминиево фолио, след което ги наредете в тавичка и печете в предварително загрята на 140 градуса фурна около 2-3 часа. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама