Ще си оближете пръстите: Качамак с гъби в масло


Ще си оближете пръстите: Качамак с гъби в масло
Снимка: iStock/Guliver

Вкусната вечеря не е задължително да бъде приготвена със скъпи продукти, този качамак с гъби в масло е доказателство за това.

Необходими продукти за качамакa с гъби в масло:

200 г царевичен грис качамак

1.5 л вода

1 и 1/2 ч.л. хималайска сол

1/3 ч.л. млян черен пипер

1/3 ч.л. кимион

1/2 ч.л. червен пипер

1 с.л. шарлан

2 ч.ч. нарязани гъби

1 кубченце краве масло

Вижте още: Ето как да изпечем перфектните кестени у дома

Начин на приготвяне:

Наливаме вода в тенджера и след като заври, сипваме царевичния грис, разбърквайки енергично с телена бъркалка.

Като поеме водата, подправяме с хималайска сол, червен и черен млян пипер, кимион и шарлан.

Разбъркваме и като омекне, сваляме от котлона. Сипваме в съдовете, в които ще го поднесем.

В тиган разтапяме краве маслото и добавяме гъбите, предварително нарязани на ситно. Смесваме с хималайската сол и черния пипер и захлупваме с капак, за да си пуснат сока. От време на време разбъркваме и пак захлупваме и така, докато омекнат задушените гъби. Като са готови, ги сипваме върху приготвения качамак и поднасяме, докато са топли (по желание може да ги разбъркаме, за да се овкусят взаимно).

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама