Ще искате допълнително: Запечено прясно зеле с кайма


Ще искате допълнително: Запечено прясно зеле с кайма
Снимка: iStock

Тази запеканка със зеле и кайма съчетава прости съставки в толкова вкусно ястие, че ще се чудите защо не сте го направили по-рано. Идеална за семейни вечери, тази рецепта е лесна за приготвяне, едновременно питателна и засищаща.

Необходими продукти за запеканката със зеле и кайма:

1/2 глава зеле, накълцано или настъргано

1 морков, настърган

2 големи яйца

1/2 ч.л сол

1 ч.л куркума

1/2 ч.ч черен пипер

500 г кайма (от предпочитаното от вас месо, най-добре смес)

100 г галета

150 г кашкавал

Вижте още: Зеле с яйца на тиган: Бюджетна и бърза вечеря

Начин на приготвяне:

Започнете с предварително загряване на фурната до 220°C.

В голяма купа смесете ситно нарязаното или настъргано зеле и моркова. Добавете яйцата, солта, куркумата и черния пипер. Разбъркайте добре, за да сте сигурни, че всички зеленчуци са добре покрити с подправката.

Включете каймата и галетата в зелевата смес, разбъркайте, докато всичко се разпредели равномерно.

Застелете тава с хартия за печене и я намажете леко с масло. Разпределете сместа от зеле и месо равномерно върху подготвения лист за печене.

Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете 30 минути.

Извадете тавата за печене от фурната след 30 минути и равномерно поръсете настърган кашкавал отгоре. Върнете във фурната и печете още 15 минути, или докато кашкавалът стане златист.

Сервирайте топло и се насладете на силните вкусове и успокояващата топлина на това прекрасно ястие.

Вижте още: Кьосе или Балкан: Какви са разликите между двата сорта зеле

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама