Надали сте предполагали, че тиквичките могат да се използват и за десерти, но тази неустоима шоколадова торта от teka.com/bg е доказателство. Резултатът определено ще ви изненада приятно.
Необходими продукти:
350 гр пшеничено брашно
14 гр мая
50 гр какао
1 супена лъжица смес от смлени подправки (джинджифил, канела и индийско орехче)
175 мл зехтин екстра върджин
325 гр кафява захар
3 яйца
2 чаени лъжички ванилова есенция
500 гр настъргана тиквичка
140 гр бадемово брашно
200 гр начупен черен шоколад
100 мл течна сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180ºC и режим на нагряване отгоре и отдолу.
В купа изсипете пшениченото брашно, маята, какаото, захарта и подправките и разбъркайте.
В друга купа смесете яйцата, зехтина, ваниловата есенция и настърганата тиквичка.
Прибавете сухите съставки към втората смес и разбъркайте добре, докато стане хомогенна. Тогава прибавете и бадемовото брашно.
Покрийте дъното на форма за торта (с диаметър 24 см) с хартия за печене и изсипете в нея сместа. Изпечете за 50 минути или докато не се уверите, че е готово с помощта на дървена пръчица: ако по нея не полепне тесто, значи тортата е готова.
Оставете я да изстине, преди да разглобите формата и преди да я прехвърлите в подноса, в който ще я сервирате.
И последно, сгрейте течната сметана, докато не започне да ври. Изсипете я върху шоколада и бъркайте, докато се разтопи напълно. Оставете да изстине няколко минути, преди да залеете тортата и да разнесете сместа добре по повърхността ѝ.
Поръсете с бадемовото брашно за украса.
Да ви е сладко.
За да сте винаги сигурни, че рецептите ще ви се получат така, както очаквате, имате нужда от надеждни уреди. ТУК може да разгледате богатото разнообразие от качествени фурни на немската компания Teka. С тях ще бъдете кулинарен корифей!