Шакшука - яйца в доматен сос по арабски


Шакшука - яйца в доматен сос по арабски
Снимка: Istock

Необходими продукти:

4 яйца

2 зелени чушки

консерва домати

2 скилидки чесън

1 глава лук

щипка кимион

сол

захар - на вкус

черен пипер

магданоз

олио

Вижте още: Супер крехки и сочни пилешки бирени крилца

Начин на приготвяне:

В загрято олио запържете нарязания лук, чушките, почистени от семената, скилидките чесън.

Добавете нарязаните на ситно или настъргани домати. Овкусете със сол, захар, черен пипер и кимион. Оставете да къкри на тих огън, като разбърквате непрекъснато. Щом се посгъсти, чукнете яйцата.

Може с лъжица да им се оформите нещо като гнездо. Оставете да се готвят до готовност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама