Салатата със спанак, сирене и авокадо е свежа, пълна с витамини и богата като вкус.
Необходими продукти:
300 грама пресен спанак
100 грама бяло саламурено сирене
1/2 авокадо
1/2 глава лук
2 супени лъжици кедрови ядки
2 супени лъжици зехтин
2 супена лъжица балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за салата със спанак, сирене и авокадо е подготовката на продуктите. Избирате възможно по-свеж спанак, като още по-добре е той да е салатен сорт с по-дребни листа. Почиствате и измивате добре спанака, след което го подсушавате. Ако е дребен директно го изсипвате в купа, ако е по едър го накъсвате.
Слагате сух тиган на котлона и след като се загрее изсипвате кедровите ядки. Запичате за около 1-2 минути и ги изсипвате върху спанака.
Натрошавате сиренето и го добавяте към спанака. Може да използвате всякакво българско саламурено сирене - краве, овче, а защо не и козе. Към салатата добавяте и нарязаните на тънки ивици лук и и авокадо, след което добавяте зехтина и балсамовия оцет и разбърквате.
Източник: supichka.com