Салата с радичо и ябълки


Салата с радичо и ябълки

Горчивият вкус на радичиото се дължи на веществото инулин. Той има благотворен ефект върху храносмилането.

Радичиото е ниско калорично - в 100 г има 23 ккал. Листата съдържат много минерални, сред които фосфор, магнезий, калий, витамини, сред които и витамин К. 

В тази салата вкусът е балансиран със сладките и кисели ябълки, с ядките и сушените плодове. Ако отбягвате този листен зеленчук заради горчивата нотка във вкуса, в тази салата не се усеща. Представям ви трите варианта.

Необходими продукти:

радичио 1 голяма или 2 по-малки глави

1/2 зелена салата

1/2 връзка магданоз

100-150 г орехи

3 ябълки - сладка, кисела и сладко-кисела

шепа сушени боровинки

шепа сушени череши или вишни

сок от лимон

олио от гроздови семена

прясно смлян черен пипер

редуцирано балсамико или малинов оцет

Начин на приготвяне:

Накъсайте листата на радичиото и салатата в купа. Настържете ябълките на пръчици. Нарежете магданоза на ситно.

4. Объркайте в купа листата, магданоза, ябълките. Добавете орехите и сушените плодове.

Разбийте в бурканче лимонов сок, оцет, олио и черен пипер. Поръсете салатата.

Източник: vkusnosbety.blogspot.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама