Независимо от мрачното време и късите студени и мокри дни, можем да си доставим добро настроение с пъстрите есенни зеленчуци. Насладете се на прекрасния цвят на радичиото в тази есенна салата. Леко горчивият вкус, напомнящ за горчивия аромат на хризантемите, е приятно балансиран със сладкия плодов аромат на малиновия дресинг. Орехите прекрасно допълват вкуса и аромата на всяка хапка.
Необходими продукти за 4 порции:
1 глава радичио
200 г орехи
7-8 с.л. зехтин
3-4 с.л. малинов или винен оцет
2 с.л. малинова редукция*
1/2- 1 ч.л.хималайска сол
1/2 ч.л. ситно смлян бял пипер
* малиновата редукция може да замените със загрято малиново сладко и да добавите към останалите продукти за дресинга.
Начин на приготвяне:
Листата радичио се накъсват в голяма купа.
Поръсват се едро нарязаните или счукани орехи.
Продуктите за дресинга се смесват в малко бурканче и се разбиват като с шейкър. Добавят се към радичиото. Салатата се разбърква и сервира.
Източник: vkusnosbety.blogspot.com