Салата с пушена риба е чудесна есенно-зимна салата, подходяща компания на чаша водка или чаша ракия. Пушената риба и добавеният босилек правят салатата много ароматна, а намазана на сухар може да се превърне от вкусно мезе в засищаща вечеря.
Необходими продукти:
1 брой / 300 грама пушена риба
2/3 чаена чаша майонеза
2/3 чаена чаша
200 грама царевица
2 броя патладжан
2 броя
1 супена лъжица босилек
1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за салата с пушена риба е подготовката на продуктите. Патладжанът трябва да е печен и обелен. Независимо дали ползвате патладжан от консерва го отцедете, в противен случай салатата няма да има достатъчно плътна консистенция. Почистете рибата от костите и я накъсайте на дребни парченца. По-добре е да ползвате топло пушена риба, тя много по-лесно се отделя от от костите. Ако ползвате студено пушена риба, ще трябва да отделите повече време за подготовка.
Изсипете царевицата в сгорещено олио, като добавите сол и една чаена лъжица сух босилек. Разбъркайте добре и запържете за 4-5 минути.
В голяма супа изсипете запържената царевица, отцедения патладжан, накъсаната на дребно риба, 1 супена лъжица лимонов сок и кофичката майонеза. Разбъркайте добре всички съставки. Вашата салата с пушена риба е готова да бъде сервирана!
Източник: supichka.com