Салата с пресен грах и зелен фасул


Салата с пресен грах и зелен фасул

Свежо и леко предложение за горещините.

Необхдими продукти за около 4 порции:

1 малка зелена салата

около 150 гр пресен грах

около 200-300 гр зелен фасул

1 морков

2 твърдо сварени яйца

2 стръка пресен лук

половин глава червен лук

1 с.л. ситно нарязан пресен копър

Дресинг:

5 с.л. зехтин

3 с.л. балсамов оцет

1 ч.л. горчица

1 счукана скилидка чесън

2 равни с.л. мед (течен, а не захаросан)

щипка прясно смлян черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне: 

Грамажът на граха е само за зрънцата, т.е. пресният грах трябва да е изронен от шушулките. Сварете граха в подсолена вода. Когато е готов, го извадете, изплакнете със студена вода и го оставете да се отцеди добре.

Почистете зеления фасул, пуснете го в тенджера с вряща подсолена вода и го варете около 5-8 минути. Зеленият боб не трябва да се свари напълно, а да остане леко хрупкав. След като е готов, го извадете от водата и го оставете да се отцеди добре.

Поставете в салатно плато или купа сварения и отцеден грах и бланширания и отцеден зелен фасул. Прибавете измитата и накъсана на парчета зелена салата. Добавете нарязания зелен лук и нарязания на тънки слайсове половинка червен лук. Обелете и измийте моркова. Нарежете го с помощта на белачката за картофи на тънки лентички и ги сложете при останалите продукти. Накрая добавете копъра и разбъркайте внимателно.

Смесете продуктите за дресинга в малко бурканче, затворете го с капачка и го разклатете енергично като шейкър, докато всичко се смеси много добре.

Подправете салатата с дресинга, отгоре поставете нарязаните на кръгчета твърдо сварени яйца и сервирайте веднага.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама